Welkom op de website van Concours Hippique Diepenveen
 

Concours Hippique Diepenveen is hét jaarlijks terugkerend hippisch evenement in het landelijke Diepenveen, provincie Overijssel. Georganiseerd door de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Diepenveen en traditiegetrouw gehouden in het moederdagweekend. Het evenement is voor de toeschouwer gratis toegankelijk.
 

Historie
Het Concours Hippique Diepenveen kent een lange historie. Het eerste officiële optreden van de LR Diepenveen (opgericht in 1949) vond plaats in 1951. Georganiseerd in samenwerking met de plaatselijke Oranjevereniging en zeer kleinschalig van opzet. Die allereerste keer mocht het nog net niet de titel van 'Concours' hebben.
In de jaren daarna vond het Concours plaats op de terreinen van verschillende families (variërend van 1 tot ruim 20 jaar op dezelfde locatie). De Ponyclub (opgericht in 1966) maakte later ook deel uit van de organisatie.
Helaas moest de organisatie het Concours ook een paar keer afgelasten, vanwege varkenspest (1997) en MKZ (2001).

Na jaren van groeiend succes werd in 2006 een grote nieuwe locatie verkregen. Prachtig gesitueerd in een voor de omgeving kenmerkend coulisselandschap en gelegen tussen de IJssel en de Zandwetering. Het Concours Hippique Diepenveen verkreeg hiermee (ook voor de komende jaren) de entourage die het verdient.
Het Concours Hippique Diepenveen timmert aan de weg. In 2006 vonden er voor het eerst op dit Concours (naast de landelijke wedstrijden in de disciplines dressuur en springen), nationale dressuurwedstrijden plaats in de klassen ZZ-Licht en de Prix St. Georges. 
In Kring Salland, waarbinnen Diepenveen valt, was nooit eerder op een landelijke outdoorwedstrijd dressuur van dit niveau te zien. In de hoogste klasse die werd verreden – de Lichte Tour Prix St. Georges – ging de overwinning naar
Sanne van Voorst met Moreno D (v. Havidoff). Sanne merkte desgevraagd op: ‘Doordat jullie vereniging nationale rubrieken en landelijke rubrieken organiseerde, heb ik me ingeschreven. Ik ben in de Prix St. Georges gestart en ik heb diezelfde middag Z-dressuur gereden met een vijfjarige, die zo mooi mee kon voor de ervaring. De dressuurbanen lagen er picobello bij en doordat er een baan vrij was kon er ook tussen de hekjes losgereden worden. Mede door het hele mooie weer kon ik zo optimaal presteren.’
Door het grote aantal deelnemers (ca. 1500 starts), de vele bezoekers (ca. 4500) en het zonnige weer werd het een in alle opzichten zeer geslaagd Concours.
Een Concours dat bovenal mogelijk werd gemaakt door de fantastische inzet van de vele vrijwilligers (ca. 120), de helpende handen van de buurtbewoners, de hulp die vanuit het dorp werd ontvangen en last but not least de steun van de vele sponsors.